NITRO 2015 Pyro 153

104 900 Ft

 

Pyro – freestyle menőknek
Az abszolút high-end freestyle snowboard.
Az Asymmetrical twin forma nem új találmány a snowboard iparban, de az utóbbi években újra felfedezett és megállíthatatlan trend. Minden valamit magára adó gyártónak kötelező darabja és aki egyszer kipróbálta, nem igazán szokott visszaállni a hagyományos formára.
A technológia lényege, hogy ha egy snowboard piskóta formáját magunk elé képzeljük és az él ívét képzeletben meghosszabbítjuk, akkor egy kört kapunk. Ennek a kapott körnek a sugarát hívjuk a lap rádiuszának. Minél kisebb sugarú ez a kör, annál fordulékonyabb, játékosabb deszkát kapunk, és minél nagyobb, annál stabilabban fog viselkedni nagy tempónál. A normál snowboardok rádiusza mindkét oldalon azonos méretű, a lap tehát hosszanti irányban tengelyesen szimmetrikus. Ezzel ellentétben az aszimmetrikus lapok lábujj és sarok él rádiusza nem azonos méretű. Ennek oka visszavezethető az ember azon fiziológiai sajátosságára, hogy nem tudja azonos erővel terhelni a két élt. Az aszimmetrikus lapok sarokéle mindig meredekebb a lábujjénál, ezzel egy sokkal kiegyensúlyozottabb csúszási élményt kapunk.
Tökéletes park board – Zero Camber, közepesen kemény, 6-os flex
Csúcstechnológiás laphoz mérten minden Nitro fejlesztés megtalálható benne:
Power pods: Idei fejlesztés a Nitro háza táján. A kantniban a kötések alatt található egy extra „hullám”. Az így megnövelt él nagyobb precizitást eredményez. Stabilabb éltartás, több kontroll.
Railkiller edge: A deszkádat nem csak a parkban, de az utcán is előszeretettel használod? Tört már korláton a deszkád éle? Akkor tudod, miről beszélünk. A Nitro Railkiller edge deszkái kétszer vastagabb és erősebb kantnival rendelkeznek a konkurencia deszkáihoz képest. Használd tovább korláton (is) a lapod, mint a többiek.
Sintered Speed Formula HD Base: A leggyorsabb talp a Nitro-nál. Jobban tartja a waxot, könnyű karbantartani, javítani.
Powercore II: A deszka elejétől a végéig tartó famag nyárfából, bükk erősítéssel a stratégiailag fontos helyeken. Egyenletes hajlítás és kimagasló tartósság jellemzi, nagyon könnyű súly mellett.
Whiplash Core Profile: A deszka magja elvékonyodik a kötések között, míg a kötéseken kívül plusz tömeget kap, a legnagyobb ollie elérése érdekében.